JADŁOSPIS OD DNIA 03.02.25 DO 14.02.25
DATA |
II ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 03.02.25 |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PASZTETEM DROBIOWYM I OGÓRKIEM KISZONYM,Z SERKIEM ZE SZCZYPIORKIEM HERBATA Z CYTRYNĄ, PRZEKĄSKA OWOCOWA. Alergeny(1,7,11). |
KARTOFLANKA Alergeny: 7 |
RYŻ, KURCZAK W SOSIE SZPINAKOWYM, SURÓWKA Z MARCHEWKĄ I CHRZANEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY (ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny: 7 |
WAFLE RYŻOWE Z KONFITURĄ ŚLIWKOWĄ, OWOC Alergeny: |
Wtorek |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, TWAROŻKIEM I POMIDOREM, INDYKIEM MAŚLANYM I KIEŁKAMI. KAKAO, PRZEKĄSKA OWOCOWA. Alergeny(1,7,11) |
ZACIERKOWA Alergeny: 1,9 |
PULPECIK WIEPRZOWY W SOSIE POMIDOROWYM, KASZA BURGUL, WARZYWA PAROWANE (MARCHEW, KALAFIOR, BROKUŁ), KOMPOT WIELOOWOCOWY(ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny:1,3,7 |
BUŁECZKA MAŚLANA, OWOC Alergeny: 1,3,7 |
Środa 05.02.25 |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SALAMI I SAŁATĄ, SZYNKĄ BORYNY I RZODKIEWKĄ. HERBATA Z CYTRYNĄ, PRZEKĄSKA OWOCOWA.. Alergeny(1,7,11). |
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY Alergeny: 7,9 |
MAKARON Z BIAŁYM SEREM, JOGURTEM I CYNAMONEM, OWOC, KOMPOT WIELOOWOCOWY ( ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny:1,7 |
KANAPKA Z WĘDLINĄ I OGÓRKIEM Alergeny: 1,7 |
Czwartek 06.02.25 |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SEREM ŻÓŁTY I POMIDOREM, KIEŁBASA DĘBICKA Z SAŁATĄ. HERBATA OWOCOWA. PRZEKĄSKA OWOCOWO -WARZYNA Alergeny(1,7,11) |
KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ Alergeny: 9 |
KOTLECIK SCHABOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA HOLENDERSKA, KOMPOT WIELOOWOCOWY (ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny: 1,3 |
KISIEL Z CIASTECZKIEM, OWOC Alergeny:1,3,7 |
Piątek 07.02.25 |
PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM OWOCOWYM, SZYNKĄ GOTOWANĄ I PAPRYKĄ. HERBATA Z CYTRYNĄ, PRZEKĄSKA OWOCOWA. Alergeny(1,7, 11) |
ROSÓŁ Z MAKARONEM Alergeny: 1,3,9 |
PALUSZKI RYBNE Z MINTAJA, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, JABŁUSZKA I MARCHEWKI , KOMPOT WIELOOWOCOWY (ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny:1,3,4 |
BUŁECZKA DROŻDŻOWA Z NADZIENIEM, OWOC Alergeny:1,3,7 |
Poniedziałek 10.02.25 |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, SERKIEM ALLMETTE I POMIDOREM, WĘDLINĄ WIEPRZOWĄ I OGÓRKIEM. HERBATA Z CYTRYNĄ, PRZEKĄSKA OWOCOWA Alergeny (1,7,11). |
Z ZIELONYCH WARZYW Alergeny: 7,9 |
GULASZ WĘGIERSKI, KASZA GRYCZANA, SURÓWKA COLESŁAW, KOMPOT WIELOOWOCOWY (ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny: 1 |
HERBATNIKI, OWOC Alergeny: 1,3,7
|
Wtorek |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PASTĄ JAJECZNĄ I RZODKIEWKĄ, KIEŁBASĄ SOPOCKĄ I POMIDOREM. KAWA INKA, PRZEKĄSKA OWOCOWA. Alergeny(1,3,7,11). |
BARSZCZ BIAŁY Alergeny: 1,7,9 |
KURCZAK W SOSIE SŁODKOKWAŚNYM, RYŻ, MARCHEWKA BABY GOTOWANA NA PARZE, KOMPOT WIELOOWOCOWY ( ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny: |
BUŁECZKA MAŚLANA, OWOC Alergeny: 1,3,7 |
Środa 12.02.25 |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, WĘDLINĄ I OGÓRKIEM KISZONYM, ZAPIEKANKI Z SEREM. HERBATA OWOCOWA, PRZEKĄSKA OWOCOWA . Alergeny (1,7,11). |
ZUPA WIEJSKA ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Alergeny: 9 |
KLUSECZKI LENIWE Z BUŁECZKĄ I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁUSZKA, KOMPOT WIELOOWOCOWY (ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny:1.3 |
KOKTAJL OWOCOWY Alergeny: 7 |
Czwartek 13.02.25 |
PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM, PIECZENIĄ Z KACZKI I PAPRYKĄ, SEREM MOZZARELĄ W ZALEWIE I SAŁATĄ. HERBATA Z CYTRYNĄ. PRZEKĄSKA OWOCOWO -WARZYNA Alergeny(1,7,11) |
GROCHOWA Alergeny: 9 |
BEFSZTYK, KASZA MAZURSKA, SURÓWKA Z BURACZKÓW, KOMPOT WIELOOWOCOWY (ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny: 1,3,7 |
PALUCH PSZENNY Z SZYNKĄ I OGÓRKIEM Alergeny: 1,3
|
Piątek 14.02.25 |
ZACIERKI NA MLEKU, CHAŁKA Z MASŁEM, PIECZYWO CIEMNE Z SERKIEM NATURALNYM I RZODKIEWKĄ HERBATA Z CYTRYNĄ, PRZEKĄSKA OWOCOWA. Alergeny(1,7, 11) |
POMIDOROWA Z RYŻEM Alergeny: 7,9 |
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY , KOMPOT WIELOOWOCOWY ( ARONIA, RABARBAR, ŚLIWKA, TRUSKAWKA) Alergeny: 1,3,4 |
GALARETKA OWOCOWA, CIASTECZKO Alergeny: 1,7 |
Od dnia 04. 03. 2024 r. obiady i podwieczorki do przedszkola
dostarcza nam firma CARACAS. S.C. Pan Paweł Feluch.
Alergeny występujące w posiłkach: